divendres, 20 de març del 2009

L' art d' enquadernar


Al curs que faig a Manera Negra, Helene Grenvin, ens ha ensenyat com fer una enquadernació amb tapa solta.Justament aquesta setmana una amiga em va trucar per dir-me que tenia tres folis escrits amb una dedicatòria per un bon amic, i si li podia donar alguna idea per donar-ho una mica ben presentat per aquest dissabte, li vaig dir que em deixes tres dies i ja ho tindria pensat i fet.Aquesta es la meva idea, un llibre enquadernat amb tapa solta. El paper que he utilitzat per fer l' enquadernació es diu "Geltex" es molt maco, sembla tela, molt fàcil de doblegar, hi han molts colors !!el venen a Raima i segurament a Ancar també. Els fulls interiors també són de Raima. La guarda es un paper de American Crafts de la col.lecció "a la carte" (0,75 Euros) i alguns dels segells que he utilitzat son de Clear Stamps (13.35 Euros), els he comprat a Blokum.He pensat en fer-ho tot en blau perquè doni una mica de serietat i equilibri al treball, la tipografia es la Gill Sans, m' agrada perquè es molt neta i simple.Espero que us agradi. Si teniu la oportunitat feu algún taller d' enquadernació, es interesant, relaxant i divertit.
El curs que hago en Manera negra, Helene Grenvin , nos ha enseñado como hacer una encuadernación de tapa suelta. Justamente esta semana una amiga me llamó porque tenia una dedicatoria para un buen amigo en tres folios y no sabia como presentarlo ,lo necesitaba para el sabado, le dije que el viernes seguro que algo se me ocurria. Así que he puesto en práctica mi primera clase de encuadernación.
Mi idea ha sido esta: Un libro encuadernado con tapa suelta, el papel que he utilizado se llama "Geltex" es muy bonito porque parece tela y es muy fácil de doblar, lo compré en Raima , las cartulinas interiores blancas también. Las guardas están hechas con el papel "a la carte" (0,75 Euros) de American Crafts y alguno de los sellos són de Clear stamps (13,35 Euros, són muy bonitos!) los he comprado en Blokum.
Todo el trabajo está hecho en color azul para darle más sobriedad y equilibrio, la tipografia que he utilizado es la Gill Sans porque es muy limpia y sencilla.
Espero que os guste. Si teneís oportunidad aprender el arte de encuadernar, es muy interesante, relajante y divertido.

4 comentaris:

Esther i Carla ha dit...

T'ha quedat.........ESPECTACULAR.....Podria dir-te tantes definicions: polit, suggerent, acurat, sensible, dolç,....

tesascrap ha dit...

¡¡Es precioso!!. Seguro que a tu amiga le encantará.

BertaiPolete ha dit...

Ohhh Carmen, és tant bonic, però tant. Has cuidat els colors, els acabats, els detalls. I de la composició del text, bé, no tinc paraules... El trobo preciós, molt elegant i molt perfecte. Un treball fantàstic.
Un petó
Maica

mariam ha dit...

Hola Carmen, me gusta, la encuadernación es una de mis prioridades, mi último trabajo fué una recopilación de poemas de un abuelo a su nieto, con alguna que otra fotografia, lo hice en piel, ahora tengo pendiente el estuche.
Espero poder intercambiar ideas, y que me enseñes algo de scrap que me encanta. Un saludo.